Имаш нужда от кът за кафе през всеки сезон. Място, на което да се отпуснеш и да помълчиш, да почетеш или да побъбриш с приятели. Място, което можеш да променяш и освежаваш според настроението си.

Есента предразполага към заседяване у дома, към повече домашни приятелски събирания. Може би е време да обновиш своя кът за кафе или да си направиш такъв, ако досега не си имал време.

Ще ти разкрием някои от тайните на функционалния кът за кафе и ще ти предложим свежи идеи как да го обзаведеш.


Каква е тайната на функционалния кът за кафе

1. Мебелите за него трябва да са леки и сравнително компактни. Така ще можеш да го аранжираш лесно на различни места в дома си. През лятото можеш да изнесеш един фотьойл и масичката за кафе на терасата. През есента имаш нужда от още един фотьойл или направо двуместен/триместен диван – за гостите – и кът за кафе, позициониран до прозореца. През зимата може да обърнеш всички места за сядане към красиво украсената елха.

2. Цветовете е добре да са неутрални или категорично по-нестандартни за фотьойли и дивани. Ако меката мебел е в неутрален цвят, можеш да експериментираш с цветовете на декоративните възглавници, да ги сменяш според сезона и така да придаваш ново излъчване на къта за кафе всеки път. Ако цветовете са по-нестандартни – например диван в цвят пепел от рози – превръщаш целия кът за кафе в акцент в помещението. Пак можеш да експериментираш с десена на възглавници и одеяла, но трябва да внимаваш повече.


Мебелите за твоя есенен кът за кафе

Подбрали сме модели, които се комбинират лесно. Ако отпуснеш въображението си, ще измислиш поне няколко вариации с фотьойли, с диван и фотьойли, с два дивана. Можеш да съчетаеш двуместен диван в цвят пепел от рози с един фотьойл в същия цвят и с още един от същия модел, но в тъмносиво.


Двуместен диван с елегантно ретро излъчване в хитовия за 2019 година цвят пепел от рози.

 

двуместен диван 

Ако дневната ти е дълга и тясна, можеш да я зонираш като направиш кът за кафе с два двуместни дивана – един в цвят пепел от рози и един в тъмносиво – разположени не по дължина, а по широчина на помещението.

двуместен диван
Двуместен диван в сиво

Между тях постави холна маса от дъбово дърво в индустриален стил. Тя ще балансира нежния вид на диваните и ще придаде по стабилно и успокояващо излъчване на целия кът.

Ако това не са точно твоите цветове, следи секцията с дивани в сайта ни, всеки момент очакваме същия модел в тъмнозелено.

триместен диван

 

Триместен диван и два фотьойла в същия стил, отново в цвят пепел от рози и тъмносиво, също са добър вариант. Предимството на фотьойлите са, че са още по-лесни за пренасяне от леките дивани.

фотьойл

Фотьойл, цвят пепел от рози 

фотьойл

Фотьойл, тъмносив

 

За любителите на по-нестандратните решения, които също искат да са в крак с интериорните тенденции за 2019, предлагаме комбинация от фотьойли с кръстосани крака в месингов цвят с малка маса за кафе в златисто до всеки един.

фотьойл

Фотьойл с кръстосани крака

помощна маса

Помощна маса

Ако предложените дотук комбинации не съвпадат със стила на твоя дом, погледни този модел фотьойл и двете масички за кафе.

фотьойл

Фотьойл

холна маса

Холна маса

помощна маса

Помощна маса

Те са елегантни, леки и може би ще те вдъхновят да направиш твоя дом по-уютен и гостоприемен през есента.