Ако имате нужда от промяна у дома, не е задължително да ремонтирате, боядисвате  и преобзавеждате. Достатъчно е да купите нова холна маса. Или пък две, ако са по-малки. Тази мебел може да преобрази цялото помещение – стига да изберете достатъчно дързък модел, който все пак да пасва на останалото обзавеждане и да ви е удобен за ползване.

Докато се шляете из магазина или разглеждате масички за кафе в онлайн магазина, помислете за няколко неща:

Размери

Холната маса трябва да е с около 2 до 5 сантиметра по-ниска от дивана, фотьойла. Ако меката мебел е с огромни размери, малката масичка за кафе ще се загуби. Или вземете две, или се спрете на маса с подходящ за дивана размер.

Функции

Искате да държите на нея няколкото книги, които четете в момента, лаптопа, чашата с кафе, една ваза, дистанционното и още няколко нещица или предпочитате да я ползвате само, за да оставите кафето и книгата си, максимум някой малък свещник? Отговорете си на въпроса, за да знаете дали да търсите модел с допълнителен рафт за списания, или можете да си позволите някое миниатюрно, изчистено като дизайн бижу.

Материал и цветове

Модерната масичка от стъкло и метал придава по-студен, макар и елегантен, вид на вашия хол. Дървените маси внасят стабилност и уют в помещението. Маса в ярък цвят може да се превърне в интересен акцент.
Помислете какъв ефект искате да постигнете с вашата нова масичка за кафе, съобразете се и с обзавеждането на стаята, когато избирате.

Начин на живот

Малките деца, които щъкат нагоре-надолу с неуверена крачка са несъвместими с ниска холна маса с остри ръбове. Но пък са в пълна безопасност, ако е кръгла.

Мъж, който не обръща внимание къде оставя потната бутилка бира или подрастващо хлапе, което разлива често сока си, не е добре да бъдат поставяни на изпитанието да живеят в хол с маса от естествено дърво. Няма да им смогнете да я поддържате в добър вид и тя ще се съсипе много бързо.

И за да обобщим: масата, която ще промени хола ви: е в цвят, който я превръща в акцент в интериора;подходяща е като размер и за нуждите ви, и спрямо останалите мебели; внася необходимите нотки на кокетство, свежест или предизвикателство в общата атмосфера; поддържа се лесно.

От холните масички, които предлагаме в „Комо“, три са ни любими и не можем да се въздържим, ще насочим вниманието ви към тях:

Холна маса HUGO

Тя е с подвижен горен плот, което ви позволява да държите на нея всички любими дреболии плюс чашата за кафе.

Холна маса RAINBOW

Красива, цветна, стабилна, очарователна – тази масичка за кафе е подходяща както и за по-хипарски обзаведена младежка квартира, така и за ъгълчето за отдих в обзаведен с мебели от масивно дърво и тежки дамаски хол.