Има и такова чудо на земята – празно място в гардероба, което се чудиш какво да правиш. Някои хора от екипа ни са го виждали с очите си. Други признават, че не е чудо, ами чиста принуда – имат с какво да си напълнят гардероба, но повече имат нужда от малък кът за работа, за хобито си или за детето.

Какъвто и да е твоят случай, виж 7 идеи за нестандартно използване на гардеробното пространство.

гардероб

Система от гардероби

1. Бебешка спалня

Ако бебето се появи, преди да сте се преместили в по-голямо жилище, не се тревожи. Разчисти частта със закачалките в гардероба, облепи я с тапети в подходящи цветове и сложи бебешкото легло. Окачи дрънкалки на лоста за закачалки и намери не много силна лампа с батерии – ще ти трябва всяка нощ по няколко пъти.

Прояви въображение, може да се получи много кокетна бебешка спалня, която при това е близо до леглото ти.

2. Детски кът или къща за игра

Имаш цял излишен гардероб, но не искаш да се разделяш с него? Превърни го в детски кът. Подреди играчките и книгите на хлапето в отделението с рафтове и чекмеджета. Частта за дрехи на закачалки постели с нещо меко, разпръсни възглавнички по пода ѝ. Залепи подходящи стикери, окачи висящи играчки, намери интересно led осветление с батерии, на което може да се чете, рисува, да се редят пъзели – превърни мястото в къща за игра. Децата обожават да се свират в гардероба, а в някакъв момент изпитват нужда да имат скрито кътче дори в детската си стая.

Вместо да купуваш вигвам, да им разпъваш палатката, с която пътувате през лятото или да се чудиш къде да разположиш някоя пластмасова детска къща, използвай фантазията си, за да превърнеш гардероба във вълшебно място за игра.

3. Домашен офис

Трябва ти работен плот, който да монтираш в гардероба и да добавиш няколко етажерки отгоре. Можеш да сложиш контейнер за документи на колелца под плота, зависи с колко място разполагаш. Не забравяй настолна лампа и удобен стол.

Отваряш вратите на гардероба, слагаш стола пред работния плот и вече си в офиса. Щом приключиш – преместваш стола, затваряш вратите на гардероба и си далеч от офиса – просто и удобно.

Не забравяй, че на самите врати можеш да закрепиш папки за документи и коркова дъска с бележки.

гардероб

Система от гардероби

4. Хоби кът

Обзаведи го според хобито си. Ако рисуваш на платно – използвай гардероба, за да прибереш статива, четките, боите, всички художнически материали.

Ако сглобяваш самолети и правиш бижута, ти трябва обзавеждане като за домашен офис – работен плот, етажерки.

5. Кът за четене

Дебели възглавници за сядане или един – два чувала за сядане, декоративни възглавнички за подпиране , поднос, на който да си държиш чашата и си готов. Можеш да монтираш малки етажерки на стените на гардероба и да подредиш там любимите си книги.

гардероб

Система от гардероби

6. Бар

Подреди чаши и бутилки на един-два рафта в гардероба. Използвай led лента, за да добавиш нужното осветление.

Ако пък искаш да направиш по-голям бар, монтирай в по-обширната част на гардероба плот и етажерки (пак непременно сложи осветление). Помисли предварително как да освежиш малко стените и гърба на бара. Експериментирай с ярки тапети с екстравагантни шарки.

7. Тоалетка

Ако нямаш място за тоалетка в спалнята, използвай част от гардероба. Избери си огледало с подходящ размер. Харесай си лампа. (Припомни си как трябва да е позиционирано осветлението, за да ти е удобно да се гримираш на него.) Помоли любимия или някой приятел да ти монтира малки рафтчета, а ти се погрижи да си набавиш органайзер за козметика, панерчета за дреболии и каквото друго ти е необходимо.