Няколко идеи за използването ѝ


Животинската кожа е първият килим и първата декорация, която хората някога са използвали, още докато са живеели в пещери. През вековете тя ту е с водеща роля, ту потъва в забвение, ту се счита за подходяща само за ловни хижи и планински вили. Днес животинската кожа отново е на почит – много от интериорните дизайнери твърдят, че тя е една от най-горещите интериорни тенденции в последните години.

В „КОМО“ ще намериш страхотни екземпляри, отлично обработена, телешка и козя кожа. А в днешната статия ще откриеш идеи как можеш да я използваш у дома.

телешка кожа

Телешка кожа


Телешка кожа и козя кожа като декорация за стена

В стая, обзаведена в минималистичен или скандинавски стил, животинската кожа, окачена на стената веднага ще се превърне във фокусна точка. Тя ще внесе неочакваност, топлина и уют в помещението и ще ти помогне да решиш проблема с усещането за монотонност или стерилност. Животинските кожи пасват чудесно и на интериорни решения в стил рустик.

Ще стоят добре и в малка стая (просто не слагай друга декорация по стените), и в голямо помещение.

Всеки екземпляр телешка и козя кожа е с уникална шарка. Най-добре е да дойдеш и да си избереш на място в магазина.

телешка кожа

Телешка кожа


Телешка кожа или козя кожа като картина

Опъваш избраната животинска кожа в рамка и имаш наистина уникална картина. В този случай можеш да експериментираш повече и да окачиш това произведение на изкуството в стая, обзаведена във винтидж стил, да я направиш част от еклектичен интериор и дори от интериорно решение в стил попарт.

телешка кожа

Телешка кожа 


Животинска кожа на пода вместо килим

Добре обработената животинска кожа е мека и приятна на допир. Класическото решение е да я проснеш пред камината, но тя ще стои добре и на лъснато до блясък дюшеме от естествено дърво в простичко обзаведена селска къща, и на естествен паркет в жилище с мебели от масивно дърво.

Можеш да я ползваш в дневната, в спалнята. И телешката, и козята кожа са издръжливи на натоварване и сравнително лесни за поддръжка.

телешка кожа

Телешка кожа 


Животинска кожа като покривало на стол или кресло

Направи си кът за четене с ярка физиономия. Покрий стола или креслото си с животинска кожа, сложи и една в краката си – да ти е меко. Снабди се с подходяща лампа.

Използването на козя или телешка кожа, ще ти помогне да отграничиш ясно къта за четене и почивка от останала част от дневната.

Ако си пушач и за пушенето ти у дома са отделили само малко място на балкона или в зимната градина – направи го уютно. Покрий стола с животинска кожа, донеси си помощна масичка и тежък, масивен пепелник.

телешка кожа

Телешка кожа

Животинска кожа като табла за легло

Можеш да я опънеш на дървена плоскост или да я сложиш директно на стената, така че да се облягаш на нея, като седнеш в леглото. Това ще придаде особен шик и екзотичност на цялата спалня, ще предпази стената от зацапване, а на теб ще ти е топло и меко на гърба.


Добре подбраната козя или телешка кожа е атрактивно решение за дом на бохеми, авантюристи, минималисти с приключенски дух. Разгледай животинските кожи, които предлагаме в „КОМО“ и помисли как да ги използваш, за да направиш дома си по-красив и удобен.