Български
Количка 0

Количка с продукти

Няма избрани продукти в количката.
Сравнение на продукти 0
Няма избрани продукти за сравнение.
  1. Начало
  2. Осветление

Осветление

При нас ще откриете богати колекции от осветителни тела за дома и офиса. Висящи тавански лампи, лампиони, настолни лампи, стенни лампи, LED осветление, спотове, лунички и аксесоари - всичко за вашия нов дом или ремонтираното ви жилище. Осветлението е не само необходимост, а основен фактор, който определя цялостната атмосфера в дома, като създава желаното от вас настроение. Комбинацията от светлини и сенки може да промени изцяло начина, по който се възприема дадено помещение. За да помогнем при избора ви, ще обърнем внимание на няколко полезни съвета:
1. Планирайте предварително вашето осветление
Често хората си мислят, че поставянето на осветителни тела е последният акцент от обзавеждането. Но това не е вярно. Осветителните тела, ключовете и контактите се свързват към различни електрически кръгове в мрежата. За целта специалистите, които подменят или полагат кабелите, трябва да знаят колко дебели да бъдат те, т.е. какво натоварване трябва да издържат. За да не се налага да търсите варианти за "криене" на външните кабели, планирайте мощността и разположението на своите осветителни тела още в началото на ремонтния процес.

2. Тип помещения и подходящото за тях осветление
Различните по големина помещения имат нужда от различно осветление. Важно е да знаете кои от стаите са тъмни и ще разчитат единствено на изкуствено осветление. Също така трябва да обърнете внимание на височината на таваните. Например, ако в антрето един плафон би бил достатъчен, в дневната е добре да предвидите повече осветление и място за него в зависимост от бъдещото разположение на вашите мебели.
Предвидете местата, които имат нужда от насочено осветление, като е добре да съобразите, че оптималната мощност на крушките там е 40W за всяка.
3. Интериор и видове осветителни тела
По-светлите цветове и огледалните повърхности отразяват светлината, докато тъмните стени и мебели я поглъщат. В зависимост от стила на обзавеждане и цветовете, които сте избрали, е важно да изберете подходящата мощност на осветлението. Големината на помещенията трябва да бъде съобразена при избора на осветителни тела. Махаме това изречение, вече е казано по-горе.

Препоръчани продукти

0
+
Висяща лампа
+
Висяща лампа
+
Висяща лампа с нестандартен дизайн
+
LED висяща лампа
+
Висяща лампа
+
+
Висяща лампа
+
Висяща лампа